Tervetuloa seuraan!

Translate

keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Archie and the Cornflakes "Haloot skuugesta" in EnglishHeips!

Terkkuja "Haloot skuugesta" äänitys sessioista. "Archie and the Cornflakes" on meikäläisen kirjoittama 50´s tyylinen biisi, johon olen tosi tyytyväinen. Se että saa noin "helpon" kuuloisen biisin valmiiksi joutuu tekemään paljon duunia, no onneksi palaset loksahtelivat paikoilleen, eikä sinne jäänyt mitään kaivertamaan mieltä, että jos jotain olisi saanut paremmaksi tai jotain. Tämän tyyppinen musa on mun sydäntä lähellä, elvarit ja muut, ja sitten nämä mustat 50-luvun lauluyhtyeet on mahtavia. Oikeastaan silloinen biisien rakennekin miellyttää mua myös enemmän kuin tämä nykyinen alinomainen  tarve rakentaa biisejä joissa on  C-osa D-osa...pre-chorus...Bridge..., monet fiftari biisit toimivat mun mielestä paljon tehokkaammin, mutta nämä ovat tietysti kaikki makuasioita. Olen tietysti  itsekin tehnyt biisejä joissa on enempi osia kuin A ja B, mutta ei hyvä biisi tarvii oikeastaan muuta, jos se on hyvä...ehkä pikku bridgen tapaisen. Tietysti suomeksi kirjoittaessa biisien muodosta tulee väkisin (monesti) erilainen, johtuen meidän älyttömän pitkistä sanoista verrattuna englannin kieleen. No sehän on vaan kivaa, ettei ole liian helppoa. Itse teen mielelläni molempia "kevyttä ja raskasta", tekstien sisällöllisessä mielessä, vaihtelu virkistää, ja livenähän sitä tarvitsee tilanteesta riippuen, vaihtelevaa ohjelmistoa!

Tähän mun metsä projektiin itseasiassa syntyi 2 englanninkielistä biisiä, sen toisen julkaisen sitten kun koko sessio on saatu ihan oikeaan pakettiin ja julkaistaan. Eli ei kaikkea "nyt ja heti". Muutoin kylläkin laitan aika reaaliajassa sessio matskua YouTubeen "Haloot skuugesta", se on tän koko homman idis myös, samanaikainen kuvallinen dokumentointi ja äänittäminen. YouTube materiaalin ei ole tarkoitus olla "perfectoa" vaan ne voivat olla esim. ensimmäisiä ottoja, epävireisyyttä, kaaosta, häiriöääniä audiossa, "lo-fi estetiikkaa", kaikkea mahdollista mitä metsässä ja luonnonoloissa voi odottaakin...! Vlog höpötykset ja aiheet tulevat sponttaanien fiilisten mukaan...

Tein ton enkku biisin innoittamana myös tämän "Haloot skuugesta"-dokumentaation enkku version, jossa pidän hiukan talk showta "englanniksi" stand-up huumori/satiirisävytteisesti niinkuin asiaan kuuluu. "Archie and the Cornflakes" biisistä on kuunneltavissa 3 versiota, joista yksi on "metsä fiiliksinen musavideo", se myöhemmin "oikeasti" julkaistava versio ei ole mikään näistä kolmesta.

Pikku rutistus vielä jäljellä, sit olis tämä ensimmäinen vaihe, eli metsässä tehtävät äänitykset onnellisesti purkissa.

-Ari-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti