Tervetuloa seuraan!

Translate

maanantai 28. heinäkuuta 2014

Äänitykset metsässä @ "Haloot skuugesta proj. manager vlog""Ukkeli heiluu metsässä"

Ukkosta on luvattu tälle viikolle grrrrr...., saapas nähdä miten käy. Äänitykset metsässä on jo melkein loppusuoralla eli hiukan jännittää pysyykö sää loppuun asti suosiollisena ja ehdinkö tekemään kaiken ennen hirmumyrskyä. Tein videon "proj. manager" jossa luennon tapaisesti selitän mikä tämä "haloot skuugesta" projekti oikeastaan on, mitä se on vaatinut, paljonko siihen on pitänyt/ pitää kokonaisuudessaan investoida aikaa ym., siinä on arvioitu pelkästään "tuotteen" valmistamiseen käytettävä aika, ei markkinointi ym. ponnistukset. Tämä valitsemani  lo-fi äänitys tekniikka/estetiikka ja luova toteuttamistapa sopii mun mielestä tähän ko. projektiin, mun tyyliin ja biiseihin erinomaisesti. Biisien ja mun tulkinnan/ äänitysten pitää toimia sellaisenaan, ilman että niitä "kuorrutellaan" sen kummemmin. En ole edes varma lisäänkö mitään muita instrumentti / lauluraitoja jälkikäteen, se tarkoittaisi myös lisää studiopäiviä, siinä kohtaan meinaan miettiä toisiko se mitään lisäarvoa lopputulokseen. Editointi tulee jo sinällään olemaan aikamoinen savotta, vaikka muuta luulisi.

Oikeastaan kaikki on mennyt paremmin kuin hyvin tähän mennessä ja nälkä on "kasvanut syödessä" ja samalla metsästä saamani "uusi tuore energia" on saanut meikäläisen tuottamaan sitten hiukan ekstraakin eli juuri näitä videoita, vlogia, projektin edistymisestä kertovia videoita jne. Tämä on oikeastaan nyt ensimmäistä kertaa edes mahdollistunut, että samalla tallennan äänityksiä myös kuvalliseen muotoon tai ns. "alternative takes" videoita, sisäkuvaukset meikäläisen kalustolla vaatisi enemmän improvisointia valon ym. suhteen. Nyt valona on aurinko ja kulissina suomalainen metsä. Upeeta!

Itseäni kiehtoo mielettömästi tietysti tämä projektin dokumentointi myös tällä tavalla kuvalliseen muotoon, se on erittäin opettavaistakin ja samalla se tekee äänitysprosessinkin jännittävämmäksi, aidommaksi, itsestään antaa enemmän esiintyessään "yleisölle" eli kameralle. Se on juuri se mitä minä kaipaan ja tarvitsen, että saan ittestäni kaiken mahdollisen irti ja heittäydyn tekemiseen kunnolla. En myöskään halua sensuroida videoita sen kummemmin, tosissaan ne on kaikki tehty ja fiiliksellä. Puhevideot on sponttaaneja, siksi siellä on varmasti aika paljon ajatuskatkoja, lauseet, ajatukset loppuvat kesken tms. heh...minulle hyvin tyypillistä, mutta ehkäpä sellainen katselija joka osaa hiukan rivien välistäkin ymmärtää asioita, kyllä niistä videoista varmasti selvää saa, niin ainakin toivon. Osa videoista on huumoris sävytteisiä, koska mielelläni sekoitan hiukan faktaa ja fiktiota. Ettei olisi liian "vakavaa ja virastomaista" kaikkinensa tämä meikäläisen sooloilu !

Metsä on Rok! Ari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti