Tervetuloa seuraan!

Translate

lauantai 4. tammikuuta 2014

Hyvää Uutta Vuotta 2014 / Happy New Year 2014

Hyvää Uutta Vuotta 2014 / Happy New Year 2014

Kiitos kaikille menneestä vuodesta (2013), tsempistä, kommenteista ja kaikenlaisesta supportista jota olen teiltä osakseni saanut.

Niin helpolta kuin se musiikin tekeminen, musisointi, biisinikkarointi, esiintyminen ym. joskus ulospäin näyttääkin ja pitääkin näyttää, ei se aina ole sitä, eikä se onnistu ilman satoja ja taas satoja työtunteja (vuosia), kyyneleitäkään, alituisesti on harjoiteltava, kehitettävä itseään, kokeiltava uutta, kirjoittava paljon biisejä, heittettävä joskus biisiaihiot roskiinkin tai antaa niiden hautua kunnes on saanut mielestään jotain mahtavampaa, julkaisukelpoista aikaiseksi.


Tärkeintä tässä minun luovuuden ja tietynlaisen kaaoksen keskellä on pitää itsensä ja nuppinsa kunnossa, yksinkertaisesti sanoen kuntoilla ja hengittää raitista ilmaakin aika ajoin, ajateltava aivan jotain muuta kuin musiikkia, biisien tekemistä. Muistaa myös elää!

Palaute on aina tervetullutta tekijälle, tekemiselle, se motivoi vaikeina hetkinä, se on yhtä tärkeää kuin se kun antaa oman kiitoksensa saamastaan huomiosta. Vaikka varmasti jokainen luova tekijä tekee ensisijaisesti itselleen "taidettaan/omaa juttuaan" on kuitenkin pyrkimys (aina) se, että se tekeminen tavoittaisi myös potenttiaalisen yleisön, tuottaisi iloa ja sopivia tunnetiloja heille, synnyttäisi vuorovaikutuksen, ja loppujen lopuksi sen että ne syntyneet laulut alkaisivat elää aivan omaa elämäänsä. Sitä tässä tavoitellaan ja toivotaan tietysti joka kerta. Minulle musiikillinen menestyminen tarkoittaa kuitenkin vain ja ainoastaan sitä, että päättää tekemisistään itse, saa tehdä sitä mitä rakastaa, musiikkia, omin ehdoin. Tiedän että jos en itse nauttisi tekemisistäni, ei siitä kukaan mukaan voisi nauttia. Menestymisen määritelmä on toisaalta varmasti jokaisella omanlaisensa ja se riippuu paljolti siitäkin mistä on kysymys ylipäätänsä.

Tämän vuoden aikana olen varmasti rikkonut kaikki omat julkaisu tavoitteet ja ennätykset. Digitaalisesti julkaisin 18 uutta biisiä ("Ihmemaan Palatsissa" Albumi / "Mama Africa", "Senegalin kuu"-single / "Mun Joulusydän"-single) ja ensimmäisen soolo albumini vuodelta 1997 uudelleen digiformaattina (Cd "Tässä maailmassa"). Lauluja tuli tämän vuoden aikana tehtyä niin paljon, että osan niistä pystyin laittamaan myös erilaisiin biisiskaboihin. Tekemäni kuplettimainen "Timanttikauppaan"-rallioli niistä biiseistä menestyksekkäin siinä mielessä, että se julkaistiin kirjassa: Kouvolan Dekkaripäivien runo- ja laulukilpailun parhaan 2013 "Metsässä makaa kuollut mies" toim. Ritva Sorvali...se oli mainio juttu ja motivoivaa. (Arin digituotteet  esim. NRJ Radio digikauppa) Tarkoitukseni ei ole kuitenkaan tehdä tilastoja tai ennätyksiä musiikin saralla, pyrin ainoastaan tekemään oman näköistäni musiikkia ja viihdykettä ihmisille. Toivon tietysti, että mahdollisimman moni tykästyisi ja löytäisi biisejäni, äänitteitäni, kävisi keikoilla jne. Se että tekemisellä olisi jatkuvuutta ja sopivasti kysyntää.

YouTube puolella oli hiukan hiljaisempaa tänä vuonna lukuunottamatta "Arin Joulukalenteri"-ohjelmia. Se oli hauskaa puuhaa ja siinähän huomaamatta sitten syntyi ideoita myös uusiin projekteihin. Siitä sitten tuonnempana jos asiat loksahtelevat paikoilleen ja ajatukset konkretisoituvat. Toivottavasti.

Keikkapuolella olisi voinut olla kiireempääkin "mut parempi vähä ku ei ollenkaan, muutenhan tulee vilu ja nälkä". Tässä kohtaa minun pitää mainita myös, että ei pidä unohtaa erästä tosiasiaa: Ari Wahlberg "Mies ja kitara" -Show on kerrassan lumoava musiikillinen paketti, joka toimii "vuoren varmasti" viihdykkeenä tapahtuman tapaisessa, tai ties miten sitten keksittekin juhlia (sivistyneesti) live musan kera. Se on tieteellisesti todettu ! (Smiley)

Aikaani olen investoinut enenevässä määrin myös äänittämisen salojen opiskelemiseen ja kaksi suhteellisen uutta instrumenttia ovat kokoajan työn alla, huulihappu ja ukulele soivat intensiivisesti, "I tell you for sure"! Huuliharppu on minun instrumenteistani laulamisen lisäksi se vaikein - ehdottomasti, ja siksi myös niin mielenkiintoinen, en aio lopettaa hommaa kuitenkaan kesken, -päinvastoin- vastahan mä aloitin!
Levyllekin olisi tarkoitus saada enemmän huuliharppua mukaan, mutta se äänekkäänä soittimena asettaa omat rajoituksensa äänityspaikan suhteen. Meikäläisen tuotantobudjetit ovat olleet minimaalisuudessaan viime aikoina jo lähes tulkoon maailmanennätysluokkaa, ei ole ollut  siis mahdollista mennä luxus studioihin mökäämään ja toteuttamaan tuotantoprosesseja vanhaan malliin. Oman olohuoneen nurkassa niitä lauluja äänitellään varmasti jatkossakin, mitä en toisaalta olisi voinut edes kuvitella mahdolliseksi muutava vuosi sitten. Kaikkea sitä ja tätä mitä nykyaikaiset äänitallentimet voisivatkin mahdollistaa...hyvä niin. Mun hillitön haave itse asiassa olisi, että voisin metsässä äänittää esim. seuraavan singer/songwriter albumini, mukaan tulisi sitten hiukan sitä autenttista linnunlauluakin, eikös se olis jotain? Ehkäpä siihen, tähän ja tuohon joku ratkaisu vielä löytyy. Etsivä löytää, sanotaan!

UUSI ALBUMI 2014
Uutta musiikkia on tulossa heti 14.2.2014 albumillisen verran. Mitä se tulee olemaan en kuitenkaan halua vielä paljastaa, ainoastaan sen, että se on varmasti iloinen yllätys kaikille. Biisit syntyivät kuin "itsestään" taian omaisesti syksyn aikana. Innoissani aloitin heti äänittämään näitä uusia lauluja. Albumi ei jouluksi ehtinyt valmistua, ehkäpä niin oli tarkoitettukin. Joskus pitää kuunnella sisintään, eikä runnoa väkipakolla asioita eteenpäin. Hiljaa hyvä tulee.

Kevään aikana on tarkoitus äänittää toinenkin uusi albumi, jos se vaikka kesäksi olisi valmis, tai sitten viimeistään syksyksi. Mutta ei mennä ajatuksissa vielä niin pitkälle, vaikka se tähän mun toimintaan kuuluukin, että on pakoitettukin tekemään jonkunlaisen vuosi/vuodenaika suunnitelman, ja promoamaan asioita kyllästymiseen asti eri medioissa, muuten se juna menee niin sanotusti ohi.

Itse otan vastaan uuden alkavan vuoden innostuneesti ja reippain mielin. Innolla tietysti odotan kaikkia uusia musiikillisia tuulahduksia, fressejä ideoita, projektien valmistumisia, uusia ystäviä, faneja jne. Vuodestahan tulee varmasti meille kaikille just niin kiva kuin me sen siitä itse teemme. Toivon kaikille paljon positiivista mieltä ja hymyä huuleen. Iloisuus eikä maksa mitään ja sillä energialla jaksaa pimeämmätkin päivät kepeästi. Myös tieteellisesti todettu! (Smiley)

Minä pidän omalta osaltani tekemisen meiningin yllä ja toivon että te kaikki siellä jaksatte mua ja mun tekemisiä.

"Mä annan kitaran soida ja laulun raikaa"

Kaikkea hyvää uuteen vuoteen toivottaen
-Ari-


Laulu/biisi on muuten myös hyvä lahja-idea, minulta voi semmoisenkin tilata, jos on riittävän ajoissa liikkellä. Jos idea kiinnostaa, lue tämä lehtijuttu.

Tärkeimmät linkit
Grande Records Shop (Perinteiset Cd:t)
Arin kotisivu (Uutiset, Linkit, Tuotteet, Keikka/Tapahtumakalenteri)
Reverbnation (Voisi sanoa että tämä on toinen kotisivuni / fanisivuni)
Arin YouTube
Arin Spotify
Ari Wahlberg Music Facebook


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti