Singer & Songwriter

Oma kuva
Ari Wahlberg: SingerSongwriter / Musician. Gendre/Sävy: Smoothie-Country-Folk-Pop-World. Spotify https://open.spotify.com/artist/2T3hUWKECGs0VG5ZwVsyN8

Tervetuloa seuraan!

Powered By Blogger

Translate

maanantai 15. kesäkuuta 2020

Kiharat - 90s Magic Box Presents

90s Magic Box Presents

Löysin yhden vanhan makkarakartongin ysikyt luvulta kellaria siivotessani. Se oli täynnä kasetteja, demotuksia, treenejä ja biisi-ideoita joita olin 90-luvulla tallentanut kasettimankalla. Sen vuosikymmen puoliväli oli ollut itsellä tosi tuotteliasta totesin, se mikä oli myös ällistyttävää kasettien kunto oli ihan jees eli ne ei olleet menneet piloille ja hapantuneet vuosien saatossa - monien muuttojenkaan yhtydessä. No joo oli siellä tietysti semmosiakin tapauksia jotka jo fiudas ja feidas aika rankasti. Se mikä jotenkin myös miellytti oli audion taso - mankan sisäinen mikrofoni oli taltioinut yllättävän hyvin kokonaisuuden, nythän kaikilla on diginauhurit ja äänitysohjelmat ym. eikä sitä tietenkään voi ymmärtää kuinka asiat ennen oli, ellei ole sitä itse kokenut, mutta tuollion kivikautena se oli tosiaan joko studio tai kasettimankka millä pystyi taltioimaan luomuksensa. Nyt on helpompaa taltioiminen ja luomustensa jakaminen maailmalle ja yhteisölleen - kiitos internetin.

En ole aikaisemmin spekuloinnut ajatuksella, että tutkisin vanhoja juttuja sen tarkemmin. Vaikka olenkin oikeastaan aina kaiken arkistoinut jollakin tapaa. Musantekijänä ja kirjoittajana pitää kuitenkin mennä eteenpäin ja luoda uutta.

Parin sieltä täältä sattumanvaraisesti kuunnellun kasetin jälkeen olin itse aika yllättynyt kuinka paljon hyvää kamaa siellä sitten oli. Olin unohtanut paljon ja kun niitä nyt uusin korvin teki aivan uusia havaintoja. No se mikä kaikista olennaisinta oli mua rupes hyvässä mielessä naurattamaan - kielikuvat, aiheet jne.

Ihminen kehittyy, se  vanhenee, maailma muuttuu, omat jutut muuttuu, niin käy myös biisintekijälle, biisit muuttuvat tekijänsä mukana. Osa biiseistä kulkee aina matkassa ja osa ei, se on aivan normaalia.

Mulla oli itse asiassa samaan aikaan menossa toi nostalgia kanavan muokkaus tarkoitan sillä Wallberry yhtyeen Official YouTube kanavaa, jonne täydensin sisältöä - ja laatikosta putkahti sitten sinnekin uutta materiaalia.



"Kiharat" on kolmas biisi tästä ysärishowsta jonka olen Ari Wahlberg Music YouTube kanavalle ladannut, aikaisemmat biisit  ovat "Ravintolaan", "Mikä on tuo otus".
Nämä biisit olin aikoinaan tallentanut Fostex neliraita nauhurilla - käytössä oli vielä rumpukone eli aivan hi-fi setti tuohon aikaan. Ja erittäin inspiroivaa!

Jos tässä vertailukohtaa metodeihin hakee esim. Bruce Springsteen teki aikoinaan Nebraska älpyn pikku raiturilla ja Beatles teki aikoinaan ne kaikki hienot älpyt neljälle raidalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti