Tervetuloa seuraan!

Translate

tiistai 18. maaliskuuta 2014

Kaffe Kirahvi

Kaffe Kirahvi...

biisi löytyy mun tuoreelta albumilta "Elefantti Elvin ja kuutamopäärynät", jota nimitän myös lastenlevyksi, albumi on paljon muutakin, se on ukulele/pelimanni albumi, se on eläimellisiä pikku tarinoita sisältävä albumi (teema albumi), se on lauluntekijä albumi, osassa biiseistä ollaan höyhenen kevyen letkeitä ja osassa taasen hiukan syvällisempiäkin. "Hammaspeikko Hermanni" ja "Donna Kilpikonna" biisit ovat tarinallisesta ja tulkinnallisesta näkökulmasta yksiä levyn ja mun kirjoittaja urani helmiä, vaikkakin heti tuoreeltaan albumin teon jälkeen on hyvin vaikea analysoida itseään ja luomuksiaan, ja toisaalta epätarkoituksenmukaistakin laittaa omia biisejä paremmuusjärjestykseen. Se on yksinkertaisesti mahdotonta!

Albumin laulut voivat olla paikoitellen jopa liian vaikeitakin tarinallisessa mielessä ihan pikku lapsille, mutta voipihan se olla niinkin että aikuiset ovat enempi ulalla, niinkuin ne aina on, heh! Mutta se minkä jokainen voi helposti aistia, on laulujen leikkimielisyys, ukulelen raikas soundi, kaikki tuo pelkästään saa jo hymyn kuulijan huulille ja hyvälle tuulelle. Ukulele on fantastinen pikku instrumentti ja minulle se on nykyisin myös tärkeä sävellystyökalu. Albumin kaikki laulut tein ja pähkäilin ukulelen kanssa. Lasten/koko perheen musiikkiahan taitaa edustaa nykyaikana loppujen lopuksi enempi Robin ja Jenni Vartiainen tms. musiikki., kuin ne kaikkien tuntemat iänikuiset renkutukset, saku sammakot ja muut vastaavat eläinlaulut. Mut mun mielestä eläinlaulut on kivoja, niitä ei ole liikaa tehty! Eikä turhaan!

Jokaisessa tämän albumin biisissä on joku "juttu", "jonkun sortin tietoa" tai jokin muu "idis", enhän mä muuten olisi koko biisiä edes tehnyt. Tämän levyn biisien tekeminen oli todella antoisaa, erittäin inspiroivaa, sen osoittaa jo sekin että koko kirjoitusprosessi oli hyvin nopeasti valmis.10 biisiä syntyivät sanoiksi paperille, melodioiksi ja harmonioiksi kuin salama kirkkaalta taivaalta reilussa viikossa. En ole koskaan aikaisemmin kokenut vastaavaa. Flow on aivan liian pieni ilmaus tässä tapauksessa. Äänitysprosessi olikin jo mutkikkaampi "keissi" huolimatta albumin minimaalisesta instrumentaatiosta tai ehkäpä juuri sen vuoksi? Lauluissa olevien erilaisten roolien, lauluäänien ja rytmitysten ym. opettelu ja omaksuminen ei käynyt käden käänteessä, niin kuin voisi luulla. Mutta niistäkin selvisin ihan hyvin lopulta ja lopputulos on mielestäni onnistuneen miellyttävä.

Itse ajattelen, että eritoten tämän albumin laulut tarvitsisivat animaatiomaisen kuvallisen toteutuksen, että pääsisivät oikeuksiinsa, hm harmi, etten pysty sellaista itse tekemään tai organisoimaan, joten saattee tyytyä katselemaan ns. lyrics videota, no siinähän voi sanojen mukana itsekin lauleskella.

Eipä taida pikkulapset nykyisin kahvia juoda, ei minunkaan lapsuudessani ???, vaikka taisi se oma mummoni aikoinaan minulle jo ennen kouluikää toisinaan maitokahvia tarjota. (Smiley)

T: Ari


 
Ari Wahlberg - Ari Wahlberg: Kaffe Kirahvi on MUZU.TV.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti